- Ana Sayfa
- Kurumsal
HAKKIMIZDA
SPL Hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
MİSYON VE VİZYON
İşgücünün yetiştirilmesi, geliştirilmesine dair çözümleri hayata geçiriyoruz.
FORMLAR
İndirilebilir formlar için tıklayınız.
YÖNETİM KURULUMUZ
Yönetim kurulu üyelerimize ve detaylı özgeçmişlerine ulaşmak için tıklayınız.
KURUMSAL KİMLİK
Yenilenen kurumsal kimliğimiz ve llisans dijital rozetlerimiz için tıklayınız.
FAALİYET VE DENETİM RAPORLARI
Yıllara göre faaliyet raporlarımız için tıklayınız.
ÖZET VERİ
2023 Ocak-Eylül ayı özet verilerine buradan ulaşabilirsiniz.
ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİ
İş birliğimizin bulunduğu kurumlar için tıklayınız.
ÜCRET TARİFESİ
Ücret tarifesi için tıklayınız.
- Lisanslama
LİSANSLAMA FALİYETİ
Sermaye Piyasası Kurulunun vermiş olduğu yetki çerçevesinde Kuruluşumuzca düzenlenen lisanslama faaliyetine ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.
LİSANS TÜRLERİ
9 adet lisans türü bulunmakta olup detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.
LİSANS GEREKTİREN UNVAN VE GÖREVLER
Sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda sahip olunması gereken lisanslara ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.
LİSANS ALMA SÜRECİ
Lisans alma şartları ve başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.
LİSANS DEĞİŞİM SÜRECİ
Lisans değişim süreci hakkında bilgi almak için tıklayınız.
KAYIP LİSANS BAŞVURUSU
Kayıp lisans başvurusunda izlenmesi gereken adımlar hakkında bilgi almak için tıklayınız.
YABANCI BELGELER VE DENKLİĞİ KABUL EDİLEN LİSANSLAR
Denkliği kabul edilen yabancı belgeler ve çalışma hakkı verilen lisanslar hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
LİSANSLARIN ASKIYA ALINMASI VEYA İPTAL EDİLMESİ
Lisanların askıya alınması / Geçici İptal / Süresiz İptal statüleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
TECRÜBE SÜRELERİNE İLİŞKİN LİSANS GÖREV TABLOSU
Sermaye piyasalarında çeşitli unvan ve görevlerde çalışacak olanlar için tecrübe sürelerine ilişkin tabloya ulaşmak için tıklayınız.
- Sınav
SINAV FAALİYETİ
Elektronik Lisanslama Sınavları Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
SINAV ÇALIŞMA NOTLARI
Sınav çalışma notları için tıklayınız.
SINAV KONULARI ve ALT KONU BAŞLIKLARI
Lisans türlerine ait konu başlıkları için tıklayınız.
SINAVLARLA İLGİLİ MUAFİYET
Tebliğ uyarınca uygulanan muafiyetlere ilişkin detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
- Sicil
SİCİL FAALİYETİ
Sicil faaliyetimiz ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.
SİCİL BİLDİRİM TÜRLERİ
Sicil bildirim türleri için tıklayınız.
İLGİLİ MEVZUAT
Mevzuat ve düzenlemeler için tıklayınız.
- Eğitim
EĞİTİMLERİMİZ
Güçlü eğitimci kadrosuyla düzenlenen mesleki gelişim eğitimlerimiz için tıklayın.
YENİLEME EĞİTİMLERİ
Modül ve Lisans yenileme eğitimlerimiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİMLERİ
Mesleki gelişim eğitimlerimiz , kayıt ve başvuru süreci hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.
KURUMSAL EĞİTİMLER
Kurumunuza özel oluşturabileceğimiz eğitim programları için tıklayınız.
E-GKS EĞİTİMLERİ
E-GKS Eğitimleri ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
ONAYLANAN KGK EĞİTİMLERİ
Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından kabul edilen eğitim listesi için tıklayınız.
Kürşad Sait BABUÇCU
Yönetim Kurulu Başkanı

Serdar SÜRER
Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Serdar Sürer, meslek hayatına 1996 yılında Ekinciler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de başladı. Aynı kurumda Menkul Kıymetler Müdürü ve Yatırım Fonları Müdürü olarak görev yapan Sürer, 2000 yılında başladığı Global Menkul Değerler Şube Müdürlüğü görevini 2002 yılına kadar sürdürdü. 2002 yılında ise Türkiye Halk Bankası A.Ş. Hazine Yönetiminde göreve başlayan Sürer, sırasıyla Tahvil ve Bono Bölüm Müdürlüğü ve ardından Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Sürer, Ekim 2017 – Haziran 2019 tarihlerinde Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptı.
Son olarak Temmuz 2019 – Ağustos 2021 tarihlerinde Türkiye Halk Bankası A.Ş.’de Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptı. Son olarak Temmuz 2019 – Ağustos 2021 tarihlerinde Türkiye Halk Bankası A.Ş.’de Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Sürer, çeşitli dönemlerde TSPB, Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu (SPL) ve Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Serdar Sürer 1 Ekim 2021 tarihinde TSPB Genel Sekreteri olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Serhat YÜKSEL
Yönetim Kurulu Üyesi
2006 yılında Yeditepe Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olmuştur. Bunun ardından, 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat yüksek lisans programını tamamlamıştır. Profesyonel hayatına 2008 yılında Finansbank A.Ş.’de müfettiş yardımcısı olarak başlamıştır. Aynı firmada daha sonra sırasıyla kıdemli müfettiş yardımcısı, müfettiş ve kıdemli müfettiş unvanlarıyla 8 yıl çalışmıştır.
Bu sırada, 2012-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde doktora programını tamamlamıştır. 2016 yılında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak akademik kariyerine başlamıştır. Bu üniversitede 1 yıl Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümünün başkanlığını yürütmesinin akabinde, 2017 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başlamıştır. 2018 yılında finans alanında doçent unvanını elde etmiştir. Halen İstanbul Medipol Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir. Enerji finansmanı, yenilenebilir enerji yatırımları, nükleer enerji projeleri, bankacılık, merkez bankacılığı alanlarında 220’nin üzerinde makalesi ve 15’in üzerinde İngilizce kitabı mevcuttur. Çalışmalarının 55 adedi SSCI ve SCI indeksli dergilerde yayımlanmıştır.


Aşkın ALICI
Yönetim Kurulu Üyesi
1994 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1995 yılında uzman yardımcısı olarak başladığı Sermaye Piyasası Kurulu’nda çeşitli birimlerde uzman, başuzman, grup başkanı, iç denetçi ve yönetici olarak çalıştı. Uzmanlık döneminde, Endeks Yatırım Fonları ve Bireysel Emeklilik Yatırım Fonları’nın Türkiye’de faaliyete geçebilmesini sağlayan mevzuat çalışmalarını yürütmüştür. 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan University of Illinois at Urbana-Champaign’de MS in Accountancy master programını tamamlayan Aşkın ALICI, mevcut durumda Aracılık Faaliyetleri Dairesi Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Esen Pamir KARAGÖZ
Yönetim Kurulu Üyesi
Profesyonel hayatına 1998 yılında auditor olarak başlayan Karagöz, 1999-2008 yılları arasında Citibank Türkiye Bireysel Bankacılık bölümünde Strateji, Satış, Varlık Bankacılığı ve Üst Gelir Müşteri segment yönetimi gibi çeşitli görevlerde bulundu. 2008 yılında Barclays Emerging Markets Dubai bölge ofisine Premier Bankacılık ve yatırım ürünlerinden sorumlu üst düzey yönetici olarak atandı. Barclays’de sorumlu olduğu 14 ülkede yeni giriş stratejileri, ürün geliştirme, müşteri değer yönetimi ve stratejik kanal yönetimi konularında faaliyetlerde bulundu.
2011-2012 yılları arasında Mashreqbank’ın yeniden yapılandırma sürecinde varlık bankacılığı, yatırım, sigorta ve mortgage ürünlerinin satış ve pazarlamasından sorumlu üst düzey yönetici olarak görev yaptı.
2012-2015 yılları arasında Deloitte Türkiye’de strateji, pazarlama ve iş geliştirmeden Sorumlu Direktör olarak görev alan Karagöz, 2015-2018 tarihleri arasında QNB Finansinvest Perakende ve Varlık Yönetimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürdü. Şubat 2018’den bu yana Genel Müdür olarak görevine devam etmektedir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Esen Pamir Karagöz’ün University of Chicago Booth Business School’dan işletme yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. 2015’ten beri QNB Finansbank Grubu Üyesidir.



Prof. Dr. Levent ÇİNKO
Yönetim Kurulu Üyesi
1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan, 1993 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Akademik Uzman olarak görevine başlayan Çinko, 2012 yılında Makro İktisat Alanında Doçent, 2019 yılında Profesör unvanını almıştır.
Marmara Üniversitesi’nde çeşitli idari ve akademik pozisyonlarda çalışan Çinko, aynı üniversitede Personel Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter olarak da görevler yapmış bulunmaktadır. Halen Marmara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak görevine devam etmektedir.
İdari görevlerinin yanı sıra çok sayıda akademik anlamda ulusal ve uluslararası düzeyde makale, bildiri ve kitapları bulunmaktadır.


Serkan KARABACAK
Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi
Saint Benoit Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitiren Serkan Karabacak, Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği ve London School of Economics Decision Sciences master programlarını tamamladı. Kariyerine 1998 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’nda planlama uzman yardımcısı olarak başlamış olup sonrasında Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesi’nde uzman yardımcısı, uzman ve başuzman olarak görev yaptı. Karabacak, 2007-2008 döneminde Londra’da Promontory Financial Group bünyesinde finansal danışman olarak çalıştı.
Türkiye’ye döndükten sonra Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş.’de genel müdür yardımcısı, daha sonrasında aynı kurumda genel müdür vekili ve yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. 2016-2017 yıllarında Borsa İstanbul Grubunda yönetim kurulu başkanı baş danışmanı, 2017-2019 yıllarında ise Denetim ve Gözetim Kurulu başkanı olarak görevlerine devam etti. Bir dönem Avrasya Borsaları Federasyonu genel sekreteri olarak da görev yapan Sn. Karabacak bunlara ek olarak Karadağ Borsası yönetim kurulu başkan yardımcısı, Bakü ve Bişkek borsalarında da yönetim kurulu üyesi olarak da görev almak suretiyle Borsa İstanbul’u temsil etmiştir. SPL’ye katılmadan önce ise özel bir holding bünyesinde genel müdür olarak çalışan Sn. Karabacak yurtiçinde birçok kuruluş nezdinde yönetim kurulu üyeliği de gerçekleştirmiştir.
