Skip links

Elektronik Sınav Merkezlerimiz

Elektronik ortamda düzenlenen Lisanslama sınavlarına ulaşılabilirliğin kolaylaştırılması ve elektronik sınav merkezlerinin yaygınlaştırılması hedefleri doğrultusunda 2021 yılında Ankara’da açılan sınav merkezinin ardından 2022 yılı içerisinde yapılan yoğun çalışmalar sonucunda Türkiye’nin 5 bölgesinde daha yeni sınav merkezleri hizmete açılmıştır. SPL, yeni sınav merkezleriyle birlikte Türkiye’nin her bölgesine ulaşmakta ve adaylara hizmet vermektedir. Açılan elektronik sınav merkezleri ile adayların kendi belirledikleri takvim ve saate göre arzu ettikleri bölgede sınava girme imkânı oluşturulmaktadır. Ayrıca, yeni elektronik sınav merkezlerinin açılmasıyla birlikte, elektronik ortamda sınav yapma kapasitesi önemli oranda artırılmış ve böylece kağıt sınav başvurularının çok daha üstündeki başvuruları rahatlıkla karşılayabilecek seviyeye gelinmiştir. Artan sınav kapasitesini karşılayabilmek için eş anlı olarak yapılan çalışmalar sonucunda 2022 yılında soru havuzu da yaklaşık %45 oranında artırılmış olup soru havuzundaki ilgili çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Gerek kâğıt sınavların üzerinde bir kapasiteye ulaşılmış olması, gerek soru havuzunun talepleri karşılayabilecek şekilde büyütülmesi ve gerekse sınavların yılda iki defa yerine her zaman sınav yapılabilmesine ilişkin olarak adaylardan gelen yoğun talepler göz önünde bulundurularak lisanslama sınavlarının sadece elektronik sınav merkezlerinde düzenlenmesi ve bundan sonra kâğıt ortamda sınavların yapılmaması kararlaştırılmıştır.

İzmir Sınav Merkezi

İzmir Sınav Merkezi, 1 Mart 2022 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır. Konak ilçesinde faaliyet göstermekte olan merkez, adayların toplu taşımayla kolaylıkla ulaşabilecekleri bir lokasyonda bulunmaktadır. Sınav merkezi, gerekli teknik  onanım ve çevre koşullarına sahip The Mercer Plaza’da yer almaktadır.

Gaziantep Sınav Merkezi

Gaziantep Sınav Merkezi , Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ikamet eden adayların sınavlara kolaylıkla ulaşabildikleri bir merkez olma özelliğini taşımaktadır. 1 Nisan 2022 tarihinde hizmete açılmış olan sınav merkezi, şehrin önemli iş yapılarından biri olan Koluman Tower’da hizmet vermektedir.

Samsun Sınav Merkezi

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve en kalabalık yerleşim yeri olan Samsun’da 27 Haziran 2022 tarihinde faaliyet göstermeye başlamıştır. Sınav merkezi şehrin en
merkezi ilçelerinden olan Atakum’da, Yavuz Tuna Center binasında bulunmaktadır. Sınav merkezine gerek çevre illerden gerekse şehir içinden kolaylıkla ulaşım imkânı bulunmaktadır.

Antalya Sınav Merkezi

Akdeniz Bölgesi’nin turizm alanında ve finansal piyasalarında önemli merkezlerinden biri olan Antalya’da 1 Ağustos 2022 tarihinde hizmete açılmıştır. Antalya Sınav Merkezi’nin bölgenin sermaye piyasalarında istihdamın gelişimine katkı sağlayacağı
düşünülmektedir. Sınav merkezi, Termessos Bulvarı Time Plaza 2 binasında
hizmet vermektedir.

Erzurum Sınav Merkezi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve çevre illerde yerleşik olan adaylara hizmet
vermesi amacıyla 15 Eylül 2022 tarihinde Erzurum Sınav Merkezi için başvurular
alınmaya başlanmıştır. İlerleyen süreçte Erzurum Sınav Merkezi’nin bölgede
sermaye piyasalarının gelişiminde önemli bir rol oynayacağı öngörülmektedir. Sınav
merkezi şehrin merkezinde Gürcükapı bölgesinde Aydın Araz İş Merkezi’nde yer
almaktadır.

Ankara Sınav Merkezi

2021 yılında açılan Ankara sınav merkezi , İstanbul’dan sonra en fazla kapasiteye sahiptir. Sınav merkezi Kızılırmak mahallesi YDA Center ‘da yer almaktadır.