EĞİTİM İÇERİĞİ
I. BÖLÜM: GSYF Kavramı ve Ekosistemi
Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun (GSYF) yapısı, işleyişi ve dahil olduğu ekosistem.
II. BÖLÜM: GSYF Faaliyet ve Portföyü
GSYF’nin başlıca faaliyet esasları, girişim sermayesi yatırımları, portföyünde bulunabilecek varlıklar, tabi olduğu portföy sınırlamaları, son tebliğ değişikliği ile getirilen yeni hususlar, kaynak taahhüdü ve ticaret sicili işlemleri.
III. BÖLÜM: Katılma Payı İşlemleri
GSYF’lerin katılma payı satışı (kaynak taahhüdü ve kaynak taahhüdü dışı) & iadesi işlemleri, katılma payı karşılığı yapılan ayni işlemlere ilişkin esaslar, pay grubu ve denkleştirme kavramları.
IV. BÖLÜM: Fon Yönetiminde Ücretlendirme
GSYF’lerde Portföy Yönetim Ücreti, Fon Toplam Gider Oranı ve Performans Ücreti kavramları ile performans ücreti hesaplanmasına ilişkin örnek uygulama.
V. BÖLÜM: SPK Başvurusu ve GSYF’ye İlişkin Kurucu Dokümanlar
SPK’ya iletilecek GSYF kuruluş ve ihraç başvurularında dikkat edilecek hususlar, İçtüzük, İhraç Belgesi, Fon İhraç Sözleşmesi ve Yatırımcı Sözleşmesi kavramları ile bu dokümanlara ilişkin öne çıkan hususlar.
VI. BÖLÜM: Portföy Değerleme Esasları
GSYF portföyünün tabi olduğu değerleme esasları ve girişim sermayesi yatırımlarının değerlemesinde öne çıkan hususlar.
VII. BÖLÜM: Finansal Raporlama
GSYF’nin finansal tabloları, portföy değeri tablosu, fon toplam değeri tablosu ve fon muhasebesi (örnek mizan ve yevmiye kaydı işlemleri).
VIII. BÖLÜM: Portföy Saklama
Portföy saklama kavramı ve portföy saklamada karşılaşılan somut olay soruları
IX. GSYF Verileri
GSYF sayı, büyüklük ve yatırımcı sayısı verileri ile GSYF portföy içerik dağılımı
X. BÖLÜM: Vergilendirme
GSYF’de kurumlar vergisi ve gelir vergisi uygulamaları (gerçek kişi ve kurumların doğrudan şirket yatırımında tabi oldukları vergileme ile kıyas yapılarak GSYF yatırımındaki vergi avantajlarının değerlendirilmesi), VUK 325/A kapsamındaki girişim sermayesi fonu indirimi ve teknoloji geliştirme teşvikleri ile ar-ge/tasarım indiriminden yararlananların GSYF yatırımı yükümlülükleri.
Not: Bu sayfa üzerinden yalnızca sınıf içi yüz yüze katılım için kayıt ve satın alma işlemi yapılabilmektedir. Çevrimiçi katılım tercih eden katılımcılar, ilgili çevrimiçi eğitim sayfasını ziyaret ederek kayıt yaptırabilirler.
Her iki katılım seçeneği de sınırlı kontenjanla sunulmaktadır.
EĞİTİME KİMLER KATILMALI
Portföy yönetim şirketleri, fon hizmet birimi hizmet sağlayıcıları, portföy saklayıcıları, sermaye piyasası profesyonelleri, GSYF yatırımcıları, girişim sermayesi yatırımları alanında çalışan akademisyenler, değerleme kuruluşları, bağımsız denetim kuruluşları.
EĞİTİM DETAYLARI
EĞİTİM TARİHİ: 28-29 AĞUSTOS 2025
EĞİTMEN: Erkan ÖZGÜÇ
SAAT: 10.00 – 16.00
ÜCRET: 20.000 TL ( KDV DAHİL)
EĞİTİM YERİ: Online-Canlı(Microsoft Teams)